Harry Kok

Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiohellevoet.nl

Harry Kok - Team - FysioHellevoet

Harry Kok

Register Fysio- en Manueel Therapeut

BIG-nummer: 69034171404

Direct contact

Opleiding
Ik heb mijn fysiotherapie opleiding gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. Hierna heb ik de opleiding tot manueeltherapeut voltooid aan de SOMT in Amersfoort om daarna Master in de Manuele Therapie te worden.

Mijn interesse gebieden
Vanaf het begin van mijn carrière heb ik al interesse in het behandelen van patiënten die kampen met rugproblemen. Dit is een klacht waarmee we veel te maken krijgen als therapeut. 99% van alle Nederlanders wordt in zijn leven geconfronteerd met rugpijn. Omdat er ook steeds meer mensen met schouder klachten komen heb ik ook hierin veel bij- en nascholing gevolgd, waarbij mijn interesse in schouderklachten bij de bovenhandse sporters voorop staat.

Wat is je motivatie in je huidige werk
Toen ik begon met werken als fysio deden wij vooral een orthopedisch onderzoek. Wij zochten naar afwijkingen in gewrichten of bindweefselstructuren om vervolgens door middel van massage, mobilisatie en oefenen de structuur of beweeglijkheid te herstellen. Met de komst van MRI en Echo blijkt dit veel makkelijker en nauwkeuriger te kunnen. Ook met de komst van nieuwe operatie technieken worden afwijkingen in weefsel sneller en makkelijker opgelost. Toch blijven er nog veel klachten over, die door de nieuwe technieken niet worden opgelost. We zien dan ook een verschuiving van de behandelkamer naar de oefenzaal en van hands-on naar en oefenen.

Hobby's naast werk
Mijn hele familie is besmet met het waterpolo-virus ( zelfs de aanhang van mijn 3 kinderen) en we zijn echte verenigingsmensen. Naast het beoefenen van deze mooie sport geven we allemaal waterpolo training en begeleiden jeugdteams. Hier komen hobby en werk dan ook samen. Het is leuk om met mensen te trainen om belasting en belastbaarheid op elkaar af te stemmen en een correcte manier van bewegen aan te leren.

Wat is de toekomst van de fysiotherapie?
Fysiotherapie is een jong beroep waarbij we na een periode van veel therapeutische apparatuur zoals Ultrageluid en UKG weer terug zijn bij de gespecialiseerde oefentherapeut die snapt waar de problemen in het bewegingsapparaat zitten en hier een adequaat oefenprogramma voor kan maken, waarbij we ook gebruik maken van massage en Dry-Needling om verstijfde spieren te ontspannen. Manuele technieken gebruik ik om de beweeglijkheid van gewrichten te herstellen alvorens te gaan oefenen.

Terug naar het team

Onze Partners:

Aangesloten bij: