Update rondom het Coronavirus en de behandelingen. 7 oktober 2020

Franz Schipper

Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiohellevoet.nl

Franz Schipper - Team - FysioHellevoet

Franz Schipper

Pensioen

Opleiding
- Na de middelbare school, Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (1974-1978)
- Academie voor Fysiotherapie Rotterdam (1978-1982)
- Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde (1987-1990)

Diverse cursussen waaronder ontspanningstherapie, begeleiding van patiënten met chronische goedaardige pijn en patiënten met chronische obstructieve longaandoeningen (COPD)

Waarom heb je gekozen voor de opleiding fysiotherapie?
Na de HALO besefte ik dat ik niet langdurig in het onderwijs werkzaam wilde zijn en startte direct daarna met de opleiding Fysiotherapie.

Van deze keuze heb ik tot de dag van vandaag nog geen haar spijt gehad, ondanks dat die haren met de jaren steeds dunner beginnen te worden. Het individueel of in een groep samenwerken met cliënten geeft mij elke dag weer positieve energie en voldoening.

Wanneer ben je als fysiotherapeut begonnen?
Dat is voor mij al weer heel wat jaren geleden, want de tijd die vliegt voorbij. Ik startte parttime in 1982 en koos in 1984 voor full time fysiotherapie, wat in 1984 leidde tot de vorming van een maatschap, tegenwoordig beter bekend als FysioHellevoet.

Wat is je motivatie in je huidige werk?
Ik vind het nog steeds boeiend mensen van jong tot oud te helpen met het oplossen van hun gezondheidsprobleem. Inzicht geven in de beperkende factor van herstel, voorwaarden scheppen voor herstel en de zwakke schakel samen aanpakken is een boeiend proces. Het is voor mij telkens weer de kunst om dit spel zo eenvoudig en doelmatig mogelijk met de cliënt te spelen en hem of haar zo te coachen naar verbetering. Dit coachen houdt voor mij in dat de patiënt zelf een belangrijke rol speelt en in hoge mate verantwoordelijk is voor zijn eigen herstel.

Heb je nog hobby's naast je werk
Van kindsafaan is sporten natuurlijk mijn passie. Vroeger was dit judo en voetbal.

Later tennis, skiën, schaatsen en sinds dat we in Oostvoorne wonen zeil ik op het Brielse Meer. Biljarten en tafeltennis zijn sporten die ik de laatste tijd weer heb herontdekt. Maar ook heerlijk luieren op een zonnig Grieks eiland aan het strand met een boek op mijn buik en de ogen dicht gaat mij de laatste tijd steeds beter af. Zoals onze praktijklogo al laat zien is balans tussen actie en rust mij op het lijf geschreven.

Wat is je toekomstbeeld voor wat betreft de fysiotherapie?
Een nieuwe generatie fysiotherapeuten zal bij FysioHellevoet gaan instromen.Als Senior fysiotherapeut ga ik mijn werkzaamheden afbouwen naar 3 dagen in de week (ma/di/do). We hebben voor elke patiëntencategorie een uitgekiend oefenprotocol klaarliggen en met ons unieke revalidatie stappenplan is mijn vak als senior fysiotherapeut er alleen maar doeltreffender op geworden. Revalideren door te oefenen zal ook in de toekomst een van de belangrijkste pijlers van ons vak blijven. Zo is voor mij de cirkel rond en ben ik ook weer een beetje gymleraar.

Wil je nog iets kwijt?
Laten we ons goed beseffen dat gewoon lekker bewegen een goedkoop medicijn is, wat voor iedereen op zijn eigen niveau te realiseren is, met als doel: Een rijker leven voor nu en later.

Terug naar het team

Onze Partners:

Aangesloten bij: