Update rondom het Coronavirus en de behandelingen.

Caroline van Brakel

Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiohellevoet.nl

Caroline van Brakel - Team - FysioHellevoet

Caroline van Brakel

Haptotherapie

Ik ben Caroline van Brakel, 54 jaar, getrouwd met Maarten en moeder van Suzanne. Ik heb een hond en een kat en ik woon in Abbenbroek.

Ik ben 15 jaar fysiotherapeut geweest en heb sinds 19 jaar mijn praktijk voor haptotherapie met een vestiging in Heenvliet en in Hellevoetsluis.

Met haptotherapie begeleid ik mensen die emotioneel of psychisch zijn vastgelopen. Haptotherapie gaat over voelen, over weer bewust stilstaan bij je gevoel. Wij wonen allemaal meestal in ons hoofd, daar worden we ook in opgevoed en aangesproken. Er zegt niet zo vaak iemand tegen je: “zo dat heb jij goed gevoeld”, terwijl voelen eigenlijk wel ons kompas is: wat wil ik wel, wat wil ik niet, wat is een grens, wat heb ik nodig?

Afhankelijk van wat je hebt meegemaakt in je leven ontwikkel je overlevingspatronen, bijvoorbeeld bij trauma. Op het moment zelf zijn die overlevingsstrategieën heel zinvol, maar later in je leven kunnen ze je gaan belemmeren en mag je ze weer loslaten, maar vaak is dat in je eentje heel moeilijk en kan haptotherapie zinvol zijn.

Bij voelen hoort een beweging: wil ik erheen of ervan af, wil ik openen of sluiten? Als je steeds de verkeerde beweging maakt, omdat je bijvoorbeeld nee voelt en ja doet, krijg je klachten. Welke klachten dat zijn is persoonlijk en kan variëren van slapeloosheid tot hoofdpijn, maar ook hyperventilatie of hartklachten.

Bij stress en overbelasting, maar ook zeker bij burn-out ben je het contact met jezelf en het voelen kwijt of aan het kwijtraken. Dan voel je helemaal geen grenzen meer en weet je ook niet meer wat je moet kiezen en trekt je lijf op een gegeven moment aan de noodrem en val je uit met klachten. Dan kan het zeker zinvol zijn haptotherapie te gaan volgen.

Ik werk samen met psychologen en psychotherapeuten, steeds meer komt er in de reguliere gezondheidzorg erkenning dat ook het lijf meegenomen moet worden in het herstel.

Een behandeling haptotherapie bestaat uit het gesprek, aanraken aan de bank en oefenvormen.

Terug naar het team

Onze Partners:

Aangesloten bij: