Update rondom het Coronavirus en de behandelingen.

Anke Weijers-Da Costa Gomez

Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiohellevoet.nl

Anke Weijers-Da Costa Gomez - Team - FysioHellevoet

Anke Weijers-Da Costa Gomez

Register Fysiotherapeut

BIG-nummer: 39060341004

Direct contact

Opleiding:

  • Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam
  • Bedrijfsfysiotherapie aan de Transfergroep Rotterdam, re-integratie- therapeute
  • Opleiding Parkinson-fysiotherapeut, aangesloten landelijke Parkinson Netwerk vanaf 2009 , regio Zuid Hollandse eilanden, stage in Radboud UMC Nijmegen

Waarom heb je gekozen voor de opleiding fysiotherapie?
Ik heb altijd interesses gehad voor medische vakken maar daarnaast ook voor sport. De combinatie leek me het meest voor de hand liggend en heb me ingeschreven voor de opleiding fysiotherapie in Rotterdam. Er was toen sprake van een loting omdat er jaarlijks te veel aanmeldingen waren, maar ik had geluk en ben in een keer ingeloot.

Wanneer ben je als fysiotherapeut begonnen?
Ik ben in 2003 afgestudeerd aan de hogeschool Rotterdam. Ik werkte toen in een particuliere praktijk in Zwijndrecht waarin ik oefengroepen begeleidde. De keuze om fysiotherapie te gaan studeren was gelukkig voor mij een juiste. Van begin af aan heeft het vak me geïnteresseerd en ik kon snel mijn draai vinden.

Waarom heb je gekozen voor de maatschap FysioHellevoet?
Dat was eigenlijk puur toeval. Dit was mijn eerste waarneming in de zomervakantie van 2003 en ik had een advertentie gevonden op het internet. Ik wist niet eens precies waar Hellevoetsluis lag, en vergiste me in eerste instantie ook in de afstand gerekend vanaf Rotterdam. Ik zou starten met een aantal weken en ik werk er inmiddels al een heleboel jaren met veel plezier en voldoening. Het klikte gelijk in het team aangezien we een heel gezellig en gemoedelijk team vormen.

Wat is je motivatie in je huidige werk?
De interactie met mensen is iets wat ik heel waardevol vind in dit werk. Daarnaast is dit erg afwisselend werk waarin je mensen mag helpen om een gezondheidsprobleem aan te pakken. Soms gaat dit heel makkelijk, en soms is het echt een puzzeltje, maar het blijft een uitdaging omdat het iedere keer weer anders is. Succes hebben hierin geeft ook weer veel energie terug. Je wordt bewust van je eigen gezondheid, een heel waardevol besef!

Heb je nog hobby's naast je werk?
O jee, hobby’s genoeg, maar de meeste vrije tijd besteed ik aan mijn gezin; mijn schatten van dochters Floor en Myrthe en mijn lieve man Tim. Met een goede balans tussen moeder zijn en werken mag ik van dichtbij observeren hoe m’n kinderen ontwikkelen en groeien en dat blijft het mooiste wat ik me bedenken kan!
In de avonduren of in het weekend sport ik graag thuis en volg ik verschillende thuistrainingen via You tube of wandel ik een uurtje weg op m’n crosstrainer. Ook volg ik wekelijks een dansles. Ik vind het leuk om verschillende dansstijlen te proberen, en ik heb al heel wat stijlen uitgeprobeerd, maar salsa blijft mijn favoriet. Dansen vind ik de leukste sport omdat bewegen op muziek intensief sporten kan zijn zonder dat het zwaar aanvoelt. Dat geeft mij veel ontspanning en zo probeer ik toch uit te voeren wat we in de praktijk dagelijks verkondigen: beweeg voldoende!

Wat is je toekomstbeeld?
De laatste jaren ben ik erg actief geweest in de zorg rondom de ziekte van Parkinson en aanverwante neurologische ziektes en aandoeningen en ik ben heel tevreden met wat ik daarin heb bereikt bij FysioHellevoet. Ik hoop dat nog jaren voort te kunnen zetten werkende vanuit deze passie in deze fijne praktijk.

Terug naar het team

Onze Partners:

Aangesloten bij: