Update rondom het Coronavirus en de behandelingen.

Handfysiotherapie

Handfysiotherapie - FysioHellevoet

Wat is handtherapie?

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen. En dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door ervaren specialisten is dan belangrijk.

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten, die zich hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm. De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandelen. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren.

Wanneer handtherapie?

Met ieder probleem aan de pols/hand bent u hier op de juiste plek. Dus voor de complexe gevallen zoals breuken, peesscheuringen en operaties. Maar vooral ook voor de wat meer voorkomende klachten zoals bijvoorbeeld duimartrose. Vaak kan met wat advies en tips de pijn beduidend minder worden, zodat het functioneren toeneemt. Als u problemen heeft aan de hand/pols is het daarom altijd verstandig om contact op te nemen met een handtherapeut om zo te kijken of deze iets voor u kan betekenen. U kunt met een verwijzing van uw huisarts/specialist bij ons terecht maar ook zonder verwijzing is dit mogelijk!

Wat word er van u verwacht?

Handtherapie is vaak een langdurig en intensief traject, waarbij uw medewerking en inzet van groot belang is. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de therapie variëren. Het kan zijn dat u met een pijnlijke spier na drie keer behandelen en de juiste adviezen al vooruit kunt. Maar na een operatie of bij uitgebreid letsel kan de nabehandeling soms wel een jaar duren. We gaan voor een efficiënte en optimale aanpak, maar uw eigen motivatie om thuis te werken aan uw herstel is net zo belangrijk! Of de therapie nu lang of kort duurt: het is heel belangrijk dat u de voorgeschreven oefeningen en adviezen thuis nauwkeurig opvolgt!

Word handtherapie vergoed door uw verzekering?

Als u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft is dit geen probleem. De behandeling wordt namelijk gezien als een fysiotherapeutisch consult. Bent u geopereerd of is er sprake van een breuk in de hand/pols? Dan word dit gezien als een chronische code en wordt deze vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed.

Onze Partners:

Aangesloten bij: