Update rondom het Coronavirus en de behandelingen.

Golffysiotherapie

Golffysiotherapie

Heeft u pijn tijdens het golfen? Zorgt uw swing voor last in uw schouder, arm of rug, maar wil u toch graag nog lang golfen? Wij helpen u graag! Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van het analyseren van de swing en het screenen van het lichaam op mogelijke beperkingen. Een optimale golfswing begint bij een optimale beweging van uw lichaam die individueel bepaald is.

Golffysiotherapie is niets anders dan fysiotherapie speciaal gericht op klachten bij golfspelers. Bij golf is uw houding en beweging van groot belang, zowel voor uw prestaties als voor uw gezondheid. Wij kunnen u helpen om klachten op te lossen of te voorkomen, uw houding te optimaliseren en de lichamelijke beperkingen tijdens de swing te verbeteren. Wij hebben een erkende GPA (Golf Physiotherapy Association) golffysiotherapeut in onze praktijk.

Is golffysiotherapie iets voor mij?

Een eerste en enige vereiste: u speelt golf. Heeft u misschien wel eens last van uw heupen, rug of schouders na een baantje lopen of trainen op de driving range? Een golffysiotherapeut is speciaal opgeleid om klachten en beperkingen, die tijdens en na het golfen kunnen optreden, te analyseren en te verhelpen. Hij kan er voor zorgen dat u weer comfortabel kunt bewegen, zowel tijdens als na het golfen, zodat u weer meer plezier krijgt in het spel.

Hoe werkt het?

Na een uitgebreid vraaggesprek, testen wij met behulp van een analyse uw houding en beweging tijdens de swing. Hiermee en middels een aanvullend lichamelijk onderzoek, worden de oorzaken van uw klachten in kaart gebracht. Samen kunnen wij interventies in uw programma inbouwen, gericht op vermindering van uw klachten en verbetering van zowel uw spel als uw gezondheid. Stabiliteits- of mobiliteitsoefeningen bijvoorbeeld, andere fysiotherapeutische technieken of eventueel het gebruik van hulpmiddelen. Zo worden belasting en belastbaarheid optimaal op elkaar afgestemd. Hierdoor worden blessures verholpen en voorkomen.

Vergoedt de zorgverzekering golffysiotherapie?

Bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want golffysiotherapie valt voor de zorgverzekering gewoon onder fysiotherapie.

Onze Partners:

Aangesloten bij: