Update rondom het Coronavirus en de behandelingen.

Seniorenfit

Wat is Seniorenfit?

Door de hoge premies voor aanvullende verzekeringen zijn steeds meer mensen zijn niet voldoende verzekerd zijn voor fysiotherapie. Als verlengde van de fysiotherapeutische behandeling, biedt FysioHellevoet daarom seniorenfit aan.

Seniorenfit is een beweegprogramma dat is afgestemd op mensen vanaf 55 jaar. Het programma bestaat uit afwisselende oefeningen, toegespitst op uw wensen en mogelijkheden en wordt begeleid door een ervaren fysiotherapeut.

Seniorenfit wordt gegeven in onze oefenruimte en maakt gebruik van professionele apparatuur, die zeer nauwkeurig in te stellen is. De training duurt 50 minuten en wordt in een groep van maximaal 12 personen gegeven.

Wat is het doel?

Het doel van seniorenfit is op zowel lokaal niveau als op algeheel niveau fit te worden en te blijven. Dat wil zeggen dat u traint om bestaande of regelmatig terugkerende lichamelijke klachten te verminderen en daarnaast de algehele conditie te verbeteren.

Regelmatig bewegen heeft allerlei voordelen, voor ouderen zijn dit de belangrijkste punten:
  • het vertraagt de natuurlijke vermindering van spiermassa en spierfunctie die optreed als gevolg van het ouder worden;
  • een betere conditie;
  • een hoger energieverbruik;
  • een groter fitheidsgevoel;
  • sterkere botten, dus minder kans op ziekten als osteoporose en artritis;
  • een beter afweersysteem;
  • een betere kracht en coördinatie, dus minder kans op vallen;
  • een soepeler en meer ontspannen lijf;

Hoe meld ik mij aan?

U kunt uw behandelend fysiotherapeut vragen naar meer informatie. Heeft u interesse? Meldt u dan aan via onze email of bel ons telefoonnummer om een intake gesprek in te plannen. Hier wordt uw belastbaarheid eerst in kaart gebracht middels een “Senior-fit-test”, zodat u op verantwoorde wijze aan de training kan beginnen. In de test wordt er gekeken naar uw kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en stabiliteit en er vindt regelmatig een hertest plaats. Heeft u medische klachten of is er twijfel? Dan is altijd toestemming nodig van uw huisarts, specialist en/of fysiotherapeut. De eerste keren zal de begeleidend fysiotherapeut u extra helpen met het instellen van de apparaten.

Seniorenfit vind plaats op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend.


Onze Partners:

Aangesloten bij: