Update rondom het Coronavirus en de behandelingen.

Medisch fit

Wat is Medisch fit?

Steeds meer mensen komen bij de fysiotherapeut voor klachten aan het bewegingsapparaat. Echter is het aantal vergoedde behandelingen door de zorgverzekeraar niet altijd toereikend om van deze klachten af te komen. Zeker in een tijd waar de zorgpremies stijgen en verzekeraars minder behandelingen fysiotherapie vergoeden kan dit een probleem opleveren. Wanneer uw behandeling stopt is er de mogelijkheid om u klachten verder onder controle te krijgen met medisch fit als vervolg op de fysiotherapeutische behandeling.

Met medisch fit sport u onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut om uw fysieke klachten te verminderen of te stabiliseren. Het programma wordt speciaal op uw klachten afgesteld zodat u kunt blijven sporten op een niveau dat bij u past.
Bij FysioHellevoet onderscheiden wij ons van een sportschool door persoonlijke begeleiding van een ervaren fysiotherapeut en speciale oefenapparaten die wij heel specifiek kunnen afstellen, passend bij uw klachten en fitheid.

Wat is het doel?

Het doel van medisch fit is door middel van training de conditie/belastbaarheid te vergroten. Dit geldt zowel op lokaal niveau; het klachtengebied, als op algeheel niveau; het totale lichaam.
Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen de belasting en belastbaarheid van het lichaam; dat wat u met uw lichaam doet en wat het lichaam aankan.

Met als positief gevolg:

  • klachtenafname en minder kans op het ontwikkelen van nieuwe klachten
  • minder kans op het ontwikkelen van nieuwe klachten
  • een betere algehele conditie
  • een stressbestendiger leven

Voor wie?

Deze trainingen zijn bedoeld voor mensen met langdurige pijnklachten aan het bewegingsapparaat. We werken samen met verschillende disciplines en trachten de training samen met u op maat te maken om terugkerende klachten te verminderen.

Hoe werkt medisch fitness?

Voor de training heeft u eerst een gesprek met de fysiotherapeut. Het doel van dit besprek is:

  • een nadere kennismaking;
  • het bepalen van een trainingsdoel;
  • een inschatting maken aan de hand van vragenlijsten van uw huidige lichamelijk functioneren en de daarmee samenhangende beperkingen.

Heeft u medische klachten of is er twijfel? Dan is altijd toestemming nodig van uw huisarts, specialist en/of fysiotherapeut. De start van de training is altijd samen met een fysiotherapeut. Afhankelijk van de situatie zal de fysiotherapeut of andere disciplines één of meerdere malen samen met u het programma doorlopen. Bij de vervolgtrainingen is er altijd een fysiotherapeut aanwezig tenzij anders afgesproken.

Kort samengevat:

Medisch fit kan u na de fysiotherapeutische behandelingen langer ondersteunen bij het verminderen of stabiliseren van klachten aan het bewegingsapparaat, het verbeteren van de lokale en algehele conditie en het verminderen van spanningen door het bijdragen aan een positievere instelling en een gezondere leefstijl waarin sporten bij ons centraal staat.

Onze Partners:

Aangesloten bij: