Update rondom het Coronavirus en de behandelingen. 7 oktober 2020

Medisch fit

Wat is Medisch fit?

Medisch fit is een vorm van fitness onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut, waarbij het trainingsschema zodanig is opgesteld dat u, ondanks uw beperkingen, toch kunt sporten. Veel mensen hebben al eerder een sportschool geprobeerd, maar de ervaring heeft geleerd dat men alleen maar meer pijn krijgt door het sporten. Bij FysioHellevoet hebben we speciale oefenapparaten waar we met een paar honderd gram het gewicht kunnen verhogen of verlagen!

Wat is het doel?

Het doel van medisch fit is door middel van training de conditie/belastbaarheid te vergroten, zowel totaal (algehele conditie) als lokaal (klachtengebied). Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting (wat u met uw lichaam doet) en belastbaarheid (dat wat uw lichaam kan hebben)

Met als positief gevolg:

  • klachtenafname
  • een betere algehele conditie
  • een stressbestendiger leven

Voor wie?

Deze trainingen zijn bedoeld voor mensen met langdurige pijnklachten aan het bewegingsapparaat. We werken samen met verschillende disciplines en trachten de training op maat samen met u te maken.

Hoe werkt medisch fitness?

Voor de training heeft u eerst een gesprek met de fysiotherapeut. Het doel van dit besprek is:

  • Een nadere kennismaking;
  • Het bepalen van een trainingsdoel;
  • Een inschatting maken, aan de hand van vragenlijsten, van uw huidige lichamelijk functioneren en de daarmee samenhangende beperkingen.

Bij twijfel is altijd toestemming nodig van uw huisarts, specialist en/of fysiotherapeut. De start van de training is altijd samen met een fysiotherapeut. Afhankelijk van de situatie zal de fysiotherapeut of andere disciplines één of meerdere malen samen met u het programma doorlopen. Bij de vervolgtrainingen is er altijd een fysiotherapeut aanwezig, tenzij anders afgesproken.

Kort samengevat:

Sport lost geen problemen op, maar het vermindert wel de uit de problemen voortkomende gevoelens van stress en spanning. Door te sporten kan men de eigenwaarde en het zelfrespect verbeteren. Dit resulteert in een positievere instelling en gezonde houding ten aanzien van alle aspecten van het leven.

Onze Partners:

Aangesloten bij: