Update rondom het Coronavirus en de behandelingen.

Oncofit

Oncofit - FysioHellevoet

Oncofit is een trainingsprogramma voor mensen die onder deskundige begeleiding hun conditie op peil willen houden of willen verbeteren tijdens of na de behandeling van kanker.

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat de lichamelijke en geestelijke conditie verbetert door lichamelijke activiteit. Dit heeft met name invloed op het verminderen van vermoeidheidsklachten. Het blijkt zinvol om al tijdens of anders meteen na oncologische behandelingen te werken aan de conditie.

Voor mensen die behandeld worden/zijn voor kanker is het moeilijk de juiste balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid. Vaak is het niet duidelijk wat verstandig is op het gebied van bewegen. Wanneer hier onzekerheid over is wordt men beperkt in het dagelijkse leven. De vertrouwde sportschool of vereniging is er veelal niet op toegerust om met deze specifieke klachten aan de slag te gaan. Daarom is bewegen onder begeleiding van een oncologiefysiotherapeut aan te bevelen. Daarnaast blijkt het trainen met lotgenoten als prettig ervaren te worden.

Met het programma Oncofit kunt u al tijdens een oncologische behandeling starten met trainen. Het maakt niet uit of deze behandeling bestaat uit een operatie, bestraling, chemo-, hormonale- of immunotherapie of een combinatie hiervan. Natuurlijk kunt u ook na afronding van de behandelingen aan het programma deel nemen.

Het doel van het programma is het op verantwoorde wijze bevorderen van de lichamelijke conditie en het opbouwen van zelfstandigheid en plezier in bewegen. Het programma bestaat uit 24 trainingen verdeeld over een periode van 12 weken, waarbij in kleine groepen, twee keer per week een uur, wordt getraind.

Oncofit wordt gegeven in onze eigen oefenruimte en maakt gebruik van zeer professionele apparatuur. De training duurt 50 minuten en wordt in een groep van maximaal 10 tot 12 personen gegeven.

Vooraf krijgt u een intakegesprek waarbij u een vragenlijst invult en een conditietest doet. Samen kunnen we uw doelen bepalen. Halverwege en aan het einde van het programma wordt dit herhaald. Het effect van de training kan zo gemeten worden.

Na 12 weken heeft u om leren gaan met uw activiteit beperkende klachten. U bent (opnieuw) vertrouwd geraakt met bewegen en kunt zelfstandig een bewegingsactiviteit voort zetten.

Vergoeding

Alle zorgverzekeraars vergoeden oncologiefysiotherapie en Oncofit. U heeft hiervoor wel een verwijsbrief van de arts nodig.

Voor meer vragen of informatie kunt u contact met ons opnemen.

Onze Partners:

Aangesloten bij: